Annie de Boer is teamleider bij Stichting JoU. Annie is een vrouw vol ervaring, passie, mensenkennis, nieuwsgierigheid en een eigenzinnige koers. Zij kan je alles vertellen over het sociale werkveld, wat je nodig hebt om een goede social worker te zijn en hoe belangrijk samenwerking is. Ze is een innemend type, die je met haar verhalen weet te boeien. Hieronder staat een kort interview met Annie, wat een beetje zicht geeft op deze veelzijdige en ervaren professional.

 

Hoe ziet een gemiddelde week er bij jou uit?
Heel gevarieerd en constant schakelen, dus nooit saai. Het blijft een uitdaging met al de krachtvelden om ons heen.

Wat was jouw laatste succesactiviteit/ succeservaring?
De teamdagen eind september waarin kwaliteit, samenwerking, deedback ontvangen, en geven centraal stond. We hebben de teamollen test gedaan, thema’s uitgewerkt en een stuk ontspanning er in gestopt. Kortom, even de pas op de plaats en stilstaan bij wat je doet en wat de kerntaak is. Het werkt erg goed om elkaar te evaluaeren – inclusief mijzelf – en de waarden van JoU te bespreken. En, traditiegetrouw, hebben we bij deze teamdagen een verrassende film gemaakt.
En de outreachende jongerencoaching, na 5 jaar pionieren en ervarinf gepresenteerd aan de gemeenteraad in Utrecht. Dit is een model geworden met zeer goede resultaten.

Wat vind je het leukst aan je werk?
Het zien groeien en bloeien (ontwikkelen) en de effecten hiervan op de jongeren en de professionals in mijn team.

Welke boodschap/ tip zou je aan je collega’s mee willen geven?
Stel je kwetsbaar op, deel met elkaar en geniet van de resultaten. En wees trots op elkaar, op jezelf, op JoU en zorg dat de gemeente Utrecht trots op het Jongerenwerk JoU is. Geef elkaar de ruimte om te mogen zijn wie je bent. Dan maken we er met z’n allen iets moois van.

Welke waarde van JoU spreekt jou het meest aan en waarom?
Transparantie, openheid en echtheid. Het klinkt als een open deur, maar om dit te zijn vraagt het wat van jezelf en de ander.

Welke vraag mis je?
Na 25 jaar jongerenwerk te hebben gedaan en het nog steeds een mooi beroep te vinden, wat is jouw geheim?

En wat zou je antwoord hierop zijn?
De glimlach van jongeren en het kleine verschil maken waardoor deze jongere weer verder kan groeien en positief in de samenleving staan. En mijn teams die daar aan bijdragen. Dan ben ik zo trots!! En ja… het is mijn passie..