Sushma Bhatti is afgestudeerd aan de Hogeschool de Horst met de opleiding MWD en nu bezig met verschillende bijzondere projecten.

Sushma werkt nu 6 jaar bij Welzijnorganisatie Portes en doet verschillende projecten op het gebied van talentontwikkeling met kinderen/tieners en jongeren.

Hieronder vertelt Sushma zelf wat meer over wie zij is:

“Ik ben projectleider van the Dance Factory. Een participatieproject waarbij de talentotwikkeling van de deelnemers centraal staat. Dans gebruiken we als middel.
Deelnemers die de ambitie hebben om zelf les te gaan geven aan de jongere doelgroep, komen in een masterclass terecht en worden getraind door 3e jaars studenten van het ROC (dansopleiding) tot dansdocent.
Wij richten ons vooral op de doelgroep die onzichtbaar blijven in de wijk, die zich niet kunnen inschrijven bij een dansschool omdat de kosten te hoog zijn. De lessen zijn heel laagdrempelig, de kosten zijn erg laag en zij sluiten het jaar af met een grote eindshow waar zij hun prestaties kunnen laten zien aan familie en vrienden.

Ook coördineer ik het project talent4me2you. Een project waarbij kinderen/tieners die heel graag iets willen leren een aanvraag kunnen indienen bij mij (talentmakelaar). Ik ga dan op zoek naar een geschikte docent die hun de cursus kan geven. Zij krijgen de cursus niet zomaar. De deelnemers moeten zelf een tegenprestatie bedenken. “Hoe kunnen zij iets doen voor de buurt met het geen wat zij geleerd hebben”.

Verder werk ik als talentmakelaar en probeer kunstprojecten en welzijn samen te brengen.

En ik coördineer de Verlengde schooldag in de wijk West van Utrecht.”