Margot Verbree is in 2007 afgestudeerd als sociaal worker (CMV) aan de HU in Amersfoort. Margot laat je zien wat haar heeft geïnspireerd om Sociaal Werk te gaan studeren en hoe haar carrière vervolgens is verlopen. Van klus naar klus, telkens weer bezig met nieuwe projecten – hoe gaat zoiets in z’n werk? Als je altijd nieuwe uitdagingen zoekt, nieuwe functies wilt proberen en telkens weer in een nieuw team terecht komt?

Na een opleiding op het Nimeto (Reclame, Presentatie & Communicatie) en 2 jaar kunstacademie, kwam Margot zo terecht bij CMV. Margot wilde goed worden in wat zij altijd al graag deed: het organiseren van evenementen en activiteiten. Zo werkte Margot bij diverse festivals zoals Zinin, Nederlands Film Festival, International Documentary Filmfestival Amsterdam, Bevrijdingsfestival, etcetera.
Na haar studie is Margot als zelfstandige professional op projectbasis gaan werken. Ze zette haar eigen bedrijfje op go-sproducties, en deed losse klussen als coördinator voor Sonsbeek2008 (een internationaal prestigieuze kunsttentoonstelling) en het Nederlands Film Festival. Na ook nog even in de kinderopvang gewerkt te hebben, werd Margot vrijwilligerscoordinator bij het chatproject Het Luisterend Oog en projectcoördinator bij E-maatjes (beiden vanuit Humanitas).
“Een leuke baan, maar ik merkte dat ik meer alleen achter mijn computer zat dan dat ik onder de mensen was, dus heb ik mijn baan opgezegd. Zonder zekerheden, gewoon gedaan! De stap nemen voelt als vrijheid en elk einde betekent een nieuw begin met nieuwe kansen en mogelijkheden!” Zo zegt Margot zelf. “Ik ga nu weer een eigen bedrijfje opzetten, met als werktitel GroeiBloei. Ik wil met dit bedrijf ouders en kinderen meer betrekken bij de natuur, van lezingen houden tot het ontwerpen van buitenlokalen, moestuinen, wilde bloementuinen en inspirerende natuurspeeltuinen, in zowel de buurt als op scholen.”

Over het gehele proces – wat het betekent jezelf als Social Worker te ontwikkelen en welke uitdagingen Margot allemaal is tegen gekomen, hoor je tijdens de workshop. Ook horen jullie meer over haar nieuwste uitdaging. Evenals de vrijheid en onzekerheid die het werkveld met zich mee kunnen brengen, en hoe Margot daar enthousiast en positief mee om gaat. “Want als je iets wil, dan kan het, als je maar doorzet ☺”