Loop je ook wel eens op straat met de gedachte: Wat is de wereld groot! Waar moet ik beginnen als ik mijn eigen leven en mijn omgeving vorm wil geven?

Wij van Maanzaad hebben zulke gedachten ook. We vragen ons voortdurend af hoe groot of hoe klein we eigenlijk zijn en hoe autonoom of juist sociaal. Kunnen we iets voor de vormgeving van een gemeenschap betekenen en daarbij ook een gevoel hebben dat we het zelf gemaakt hebben.

Maanzaad reikt je manieren aan om je wijk, je dorp of je stad mooier te maken. Zo kun je iets doen voor de maatschappij en je hebt er zelf ook plezier van. Maanzaad is geen wilde of grote organisatie. We hebben geen clubhuis en houden geen lange vergaderingen. Het is eerder een netwerk met allerlei kleine deelprojecten, waar veel verschillende mensen aan werken. Maanzaad heeft o. a. geholpen bij het aanleggen een vrolijke stadstuin op tijdelijk braakliggend terrein, muurschilderingen op verwaarloosde blinde muren, een bij het ontwerpen van een speeltuin in een kinderrijke buurt.

De mensen van Maanzaad zijn praktisch. Maanzaad concurreert niet met andere ‘spelers’ in de stad, zoals de gemeentelijke diensten, woningcorporaties of andere vormgevers maar werkt daar juist mee samen. Door de verschillende partijen bij elkaar te brengen, maakt Maanzaad dingen mogelijk die anders onmogelijk zouden zijn.

Maanzaad verzint onder de naam ‘De Slinger voor Lombok’ inspirerende acties om de stad, samen met de bewoners en professionele kunstenaars, mooier te maken. Het versiert de openbare ruimte en geeft de wijk beweging.

Wil jij meedoen met een eigen plan of wil je helpen bij een bestaand plan, dan ben je van harte welkom.
Wees van betekenis; geef betekenis aan je eigen omgeving.

Als jullie dit jaar mee zouden doen dan krijg je te maken met de bouw van een kiosk op het Westplein.Voor meer informatie over dit project in het voorjaar van 2012, KLIK HIER

 

Tijdens de inspiratieroute kan je kennis maken met Marij Nielen, initiator van Maanzaad. Ze is inspirerend en authentiek, een sociale en filosofische procesbegeleider, beeldend kunstenaar en inspirator. Marij werkt zo, dat als zij iemand tegen komt en zij heeft enigszins het idee dat diegene iets moois kan maken, dan zorgt zij er voor dat diegene dat kan maken. “Even het gras voor de ander maaien”, zoals ze zelf zegt, “en poepen waar anderen het nog niet volgescheten hebben.” Marij kent niet anders dan elk mens volledig serieus te nemen, ze is zelfs niet te beschaamd om een handicap te veinzen indien ze hierdoor iets gedaan kan krijgen bij de gemeente. Vooral veel plezier en inzicht wanneer je kiest voor deze eigenzinnige social professional, met haar grote creatieve hart.

www.maanzaad.nlSlinger voor Lombok