Een grote verzameling van losse prikkelende filmpjes, ter inspiratie, motivatie, plezier en verbazing. Heb je zelf ook nog een must see aanrader, stuur deze dan door via het contactformulier rechts onderaan op de website.

 

……..
“Creating peace. Together.” MasterPeace is een nieuw, innovatief en bottom-up vredesinitiatief. Tot en met 2014 betrekt dit project wereldwijd miljoenen mensen actief bij vrede, internationale samenwerking en het terugdringen van (gewapende) conflicten, over de grenzen van culturen en geloven heen. Met als middel: Kunst en muziek. Doe mee, verlos de zee! is een initiatief dat mensen wil inspireren, enthousiasmeren en mobiliseren om samen de kust schoon te maken. Dat iedereen zijn eigen afval opruimt is eigenlijk als vanzelfsprekend. Toch ligt het strand vol met afval, voornamelijk plastic. Hoe schoon zou het strand zijn wanneer iedereen tijdens zijn strandwandeling of na een surfsessie enkele stuks aangespoeld afval zou oprapen?
Een filmpje over het belang van vrijwilligers, een initiatief van Vilans, MOVISIE en NOV. Wat speelt er bij vrijwilligerswerk in de zorg, hoe divers is het werk en hoe groot is de waarde ervan zowel voor cliënten, organisaties als voor vrijwilligers zelf? 7 Days of Inspiration tilt Nederland naar een hoger maatschappelijk niveau. Knopen worden doorgehakt of ontward, nieuwe manieren van samenwerken tot stand gebracht, klussen opgeknapt die velen niet voor mogelijk hadden gehouden, mensen en organisaties wordt een helpende hand geboden.
Dit filmpje spreekt voor zich. Wij zijn onze mogelijkheid, wij zijn het systeem en wij bepalen wie wij zijn, wat we doen en waar we heen gaan. Wanneer je je hier volledig van bewust wordt, voelt verantwoordelijkheid als een uitdaging, ontdek je de kracht van liefde en ga ook jij bewust verlangen naar wereldvrede.
Ook hier hoef ik eigenlijk niks bij toe te voegen. Een inspirerend filmpje, waar de kracht van authenticiteit, ideaal en visie gevoelsmatig wordt gepresenteerd. Think different, zoals Apple altijd zegt, motiverend gecompileerd.
Een must see film, As It Is In Heaven – dit lied ter inspiratie van jouw eigen verlangen!
Wereldwijd, in verbinding samen zingen voor vrede.
Een mooie introductie door Youp van ’t Hek. En zo simpel kan het zijn. Doe je mee? Een meisje wat spreekt tegen de UN, vanuit het hart, jong en helder, waar ligt jouw hart?
De kracht van plezier. Durven genieten. Flash mobs vallen trouwens ook in dit straatje.
Over de kracht van onze gedachten, wij resoneren met onze overtuigingen. In verwarring over hoop of wanhoop – maar wij zijn het die het doen. Jij net zo goed als ik.
Inspirerend verhaal van de succesvolle Elizabeth Gilbert. Sir Ken Robinson, aanrader om meer van te zien, over creativiteit en onderwijs.
De spijker op zijn kop wat betreft ons huidige ouderwets ingerichte onderwijssysteem.
Een motiverende animatie over ..motivatie.
Ook op zoek naar een goed idee, deze animatie vertelt het hoe.
Simon Sinek, over werkelijk leiderschap.
In de serie ONTMOETEN: RA-PAPAPA!, een initiatief van Stichting Papageno. Een bijzondere voorstelling met autistische jongeren. Voor meer informatie, en toekomstige speeldata, zie het bericht Voorstelling: RA-PAPAPA! Een prachtig filmpje om te zien, maar met een boodschap waar we allemaal wat aan hebben. Het filmpje zelf is gewoon een reclamefilmpje, maar de gedachte erachter is geniaal. Hulpeloosheid op de roltrap..
Het toppunt van pro-activiteit!! Hoe je door zelf actie te ondernemen plezier kan hebben EN de openbare ruimte kan vernieuwen.
Kijk aan, een originele presentatie. Zo kan het ook. Over het delen van informatie en sociale media.